Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 58
 İndirme 17
HIRSIZLIK SUÇUNU ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE GELECEĞE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR
2013
Dergi:  
Güvenlik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

2012 yılında Türkiye genelinde meydana gelen 1.491.769 asayiş olayının, 405.405’i hırsızlık suçudur. Buna göre, Türkiye’de işlenen asayiş olaylarının % 27’si, yani yaklaşık her dört suçtan biri hırsızlık suçudur. Ayrıca, suç kayıtlarına yansımayan veya kolluğa bildirilmeyen pek çok hırsızlık suçunun da var olduğu düşünüldüğünde, söz konusu suçun boyutları çok daha iyi anlaşılabilecektir. Jandarma bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarında ise, hırsızlık suçunun, hayata ve vücut dokunulmazlığına karşı suçlar ile hürriyete ve şerefe karşı suçlarla birlikte ilk üç sırada yer aldığı görülmektedir. Aynı zamanda hırsızlık suçu, yüksek faili meçhul oranı, kişilerde yarattığı suç korkusu ve hayatlarının her anına yansıyan maddî ve manevî etkileri nedeniyle, çözüm üretilmesi gereken öncelikli suçlardan biridir. Bu çalışmada, Türkiye’de ilçe düzeyinde jandarma sorumluluk bölgesindeki hırsızlık olayları analiz edilerek; 2012 yılı için ilçe seviyesinde yoğunluk ortaya konulmuş, hırsızlık suçlarını etkileyen sosyoekonomik faktörler belirlenmiş, zaman serileri analizi kullanılarak 2015 yılı için ilçe seviyesinde ayrıntılı hırsızlık tahminleri yapılmış, 2023 yılı için ise Jandarma sorumluluk alanına yönelik hırsızlık türleri seviyesinde genel projeksiyon ortaya konulmuştur. Elde edilen bulgular doğrultusunda suçun önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirler ise, suçlu, mağdur odaklı, durumsal ve bölgesel tedbirler olmak üzere dört ana başlık altında bütüncül bir yaklaşımla incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of the factors affecting the crime and future approaches
2013
Yazar:  
Özet:

Of the 1,491,769 incidents that occurred throughout Turkey in 2012, 405,405 are theft. According to the report, 27% of the crimes committed in Turkey, or one in four, are theft. Also, considering that there are many theft crimes that are not reflected in the criminal records or not to the police, the dimensions of the crime in question will be much better understood. In the district of Jandarma, the crime of theft appears to be ranked in the first three places, along with crimes against life and body intolerance and crimes against freedom and honor. In addition, the crime of theft is one of the priority crimes that must be solved, due to the high ratio of fault, the fear of the crime it creates in people and the material and spiritual effects that reflect on every moment of their lives. In this study, in Turkey at the district level, the robbers were analyzed in the district level; for 2012 the intensity was shown at the district level, the socio-economic factors that influenced the robbers were determined, the time series analysis was used to make detailed robbers for the district level for 2015, and for 2023 the general projection was shown at the district level of the robbers to the district level. According to the findings obtained, the measures to be taken to prevent crime have been examined by a comprehensive approach under the four main titles: criminal, victim-oriented, situation and regional measures.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Güvenlik Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.150
Atıf : 722
2023 Impact/Etki : 0.044
Güvenlik Bilimleri Dergisi