Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 100
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
BAĞLAMA ÖĞRETİMİ/ÖĞRENİMİNDE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE USTA-ÇIRAK İLİŞKİSİ
2016
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk halk müziğinin (THM)eski aktarım yöntemi olarak bilinen usta-çırak ilişkili öğretim/öğrenimde genellikle “bir ustanın dizi dibinde oturmak” deyimi akla gelmekte ve yalnızca bu şekilde gerçekleşen müzikal kazanımlar düşünülmektedir. Ancak, gelişen teknolojik olanaklar sayesinde usta icracıların performans kayıtlarına kolayca ulaşılabilmesi usta-çırak ilişkisinin farklı bakış açılarıyla yeniden ele alınması gerekliliğini beraberinde getirmiştir. Bu düşünceden hareketle yola çıkılan araştırma; THM’ninönemli çalgılarından biri olan bağlama örnekleminde usta-çırak ilişkisinin geçmişteki ve günümüzdeki durumunun değerlendirilmesine odaklanmaktadır. Araştırma doğrultusunda başlıca; usta-çırak ilişkisinin bağlama öğretimi/öğreniminde önemli bir yere sahip olduğu, gelişen teknolojik olanaklar paralelinde günümüzde -büyük bir oranda- farklı şekillere bürünerek varlığını sürdürdüğü, bireysel bağlama öğreniminde yalnızca notaya bağlı kalınarak yapılan çalışmalarda çeşitli problemlerin yaşanabildiği ve bu problemlerin çözümü için bir usta yönlendirmesi veya görsel/işitsel öğelere her dâim ihtiyaç duyulduğu gibi sonuç ve önerilere ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship / Relationship / Relationship / Relationship / Relationship / Relationship
2016
Yazar:  
Özet:

The former method of translation of Turkish folk music (THM), known as the master-cratch-related teaching/learning is often understood by the phrase "sitting at the bottom of a master's series" and only the musical achievements that occur in this way are considered. However, thanks to the developing technological possibilities, the easy access to the performance records of master executives has led to the necessity of re-examination of the master-crawl relationship from different perspectives. The research, which is driven by this thought, is focused on the assessment of the past and present situation of the master-track relationship in the linking sample, which is one of the important features of THM. According to the research, the main; that the master-cross relationship has an important place in the teaching/learning of connectivity, that in parallel with the developing technological possibilities, it continues to exist today - in a large proportion - in different forms, that in the individual connectivity learning can only be attached to the notes, that the studies can experience various problems and that a master's guidance for the solution of these problems or the visual/hearing elements are needed at all times.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi