Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 291
 İndirme 30
 Sesli Dinleme 4
GÜNÜMÜZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTELERİNİN GELENEKSEL TÜRK SANAT MÜZİĞİNE GÖRE DİN-DIŞI SÖZLÜ ESER BAĞLAMINDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanat, toplumları sadece estetik olarak değil, aynı zamanda sosyokültürel olarak da etkileyen önemli bir olgudur. Sanatın etkilerini bütün toplumlarda görmek mümkündür. Toplumlar üzerinde sanatın etkisi; zaman, mekân, icra gibi değişik unsurlarla değişimlere maruz kalabilmektedir. Bu değişimleri müzik sanatında da görmek mümkündür. Sanatlar içinde müzik; “bugün olduğu gibi, yüzyıllar önce yaşamış toplumların hayatlarını anlamak için bir veri sunuyor” ifadesinde olduğu gibi, müziğin toplumlar için hayatiyet arz eden verileri bünyesinde taşıyor olması itibarıyla oldukça önemlidir. Müzik sanatındaki bu değişiklikler, kitle iletişim araçları vasıtasıyla kolay bir şekilde topluma ulaşabilmekte ve etki alanını genişletebilmektedir.  Bu genişlemiş alanda müzik formları, müzik besteleme, müzik icrası ve dinleyici profili daima etkileşim hâlindedir. Bu araştırmada, bestelenmiş sözlü eserler bağlamında günümüz Türk sanat müziği ile geleneksel Türk sanat müziği arasındaki değişim, dönüşüm karşılaştırılarak sebep ve sonuçları, toplumsal ve kültürel çerçevede ele alınarak tartışılacak, veriler değerlendirilip yorumlanmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi