Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 42
 İndirme 13
Flüt Vibratosunun Teknik, Müzikal ve Kültürel Boyutu
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Vibrato kavramı üzerinde yüzyıllardır devam eden tartışmalar hâlâ  güncelliğini korumaktadır. Her flüt ekolünün hatta aynı ekolün temsilcilerinin farklı söylemleri, çalışmaları ve uygulamaları vardır.  Bu farklı öğretiler kaotik bir ortam yaratmaktadır. Vibrato kullanımı, ulusal veya uluslararası platformda yarışmalara katılan, orkestra seçmelerine giren genç flütistlerin sıklıkla eleştirildikleri temel unsurlardan biri haline gelmiştir. Farklı uygulama yöntemleri ile sınıflandırılan vibrato kullanımı, sanatsal açıdan değil, genelde teknik bir konu olarak değerlendirilmeye başlanmıştır. Aslında estetik bir kavram olarak değerlendirilmesi gereken vibrato kullanımı kişinin ruhu ile bütünlük içerisinde olmalıdır. Bu makalede, vibratonun ve flüt vibratosunun tarihsel süreci araştırılmış ve geçmiş söylemlere, çalışmalara ve uygulamalara örnekler verilmiştir. Bununla beraber vibratonun sadece süsleme sanatı, teknik ve müzikal bir olgu olmasının dışında, bir kültür, sanatsal bir etken ve felsefi bir boyutu olduğundan bahsedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi