Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 337
 İndirme 41
 Sesli Dinleme 1
İmparator I. Aleksios Komnenos (1081-1118) Döneminde Bizans ve Haçlılar Arasındaki İhtilaflar
2014
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Haçlı seferleri, Doğu ve Batı veya Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında yaşanan ve yaklaşık iki yüzyıllık bir dönemi kapsayan bir mücadele sürecidir. Bu süreç aynı zamanda Doğu Roma İmparatorluğu’nun parçalanmasıyla neticelenen bir dizi gelişmeleri ifade eder. Oysaki haçlı seferlerinin başlangıçta esas maksatlarından birisi Türkler karşısında mücadele etmekte zorluklar yaşayan Bizans Devleti’ne yardım etmek ve orada yaşayan Hıristiyanları kurtarmaktı. Bu bağlamda İmparator I. Aleksios Komnenos’un dönemi çok önemlidir. Çünkü Bizans ve Batılılar arasındaki ilişkileri ilk andan itibaren olumsuz etkileyen haçlı seferleri onun zamanında başlamıştır. Hıristiyanlığı yorumlama ile ilgili inanç farklılıklarından, dünyevi meselelerle alakalı kültürel başkalıklara kadar birçok konuda birbirleriyle uyuşmayan bu iki kesim arasında “öteki taraf” hakkında var olan önyargı ve kuşkular haçlı seferleriyle birlikte açık bir çatışmaya dönüşmüştür. Bu çalışmada söz konusu münasebetler ve Bizans ve haçlı ilişkilerinin daha sonraki gidişatını belirleyen, Aleksios’un haçlılara yönelik tavrı ve benimsediği politikalar ele alınmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gaziantep University Journal of Social Sciences
Gaziantep University Journal of Social Sciences