User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 6
 Views 72
 Downloands 19
İSLAMİ BANKACILIK SEKTÖRÜNDE LİKİDİTE RİSKİ UNSURLARINI BELİRLEYEN ESASLAR
2018
Journal:  
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)
Author:  
Abstract:

1980’li yıllar sonrası küresel finans sistemi içerisinde yaşanan ticaret ve teknolojiye bağlı gelişmeler, asimetrik bilgi, kârlılığa endeksli sürdürülebilirlik ve işlevsellik gibi buna benzer gelişen bir takım küresel zorluklar, gelinen noktada bankacılık sisteminde islami bankacılığın pazarını büyütmüştür. Büyümeye bağlı olarak da uluslararası otoritelerin tavsiye ve düzenleyici kararlarının olması, finansal risk yönetiminde likidite riskinin önemli bir unsur olduğunu literatürde uzun süredir vurgulanmaktadır. Bu çalışmada islami bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bankaların likidite riski üzerinde etkisi olan unsurları ve bu etkinin ölçülmesini konu alan bir literatür taramasına yer verilmiştir. Çalışmada öncelikli olarak İslami bankacılıkta finansal riskler kavramına açıklık getirilerek uluslararası kuruluşların risk yönetimine dair kararları genel olarak incelenmiştir. Çalışmada ikinci olarak likidite riskinin ölçülmesine yönelik belirleyicilerine ve standartlara yer verilmiştir. Çalışmada üçüncü olarak islami bankacılık ve likidite riski etkisi arasındaki ilişki özetlenmiştir. Bu çalışma islami bankacılık alanında temel teorik ve ampirik çalışmaları kapsayacak şekilde yapılmıştır. Ampirik çalışmaları ele alan literatür, ülke banka örneklemleri bakımından incelenmiştir. Çalışmanın likidite risk yönetimi alanında bu konularla ilgilenen araştırmacılara, farklı yöntemlerden elde edilen bulguların karşılaştırılabilmesi bakımından faydalı olabileceği düşünülmektedir.

Keywords:

The Islamic Banking Sector Risk Assets
2018
Author:  
Abstract:

The global financial system after the 1980s; trade and technology-related developments, asymmetrical knowledge, profitability-indicated sustainability and functionality, and a series of similar developing global challenges, have expanded the Islamic banking market in the banking system at this point. As a result of the growth, the advice and regulatory decisions of international authorities have been highlighted for a long time in literature that liquidity risk is an important element in financial risk management. This study included a scan of the elements that influence the liquidity risk of the banks operating in the Islamic banking sector and a literature on the measurement of this effect. In the study, the concept of financial risks in Islamic banking was first and foremost clarified and the decisions of international organizations on risk management were examined in general. Secondly, the study included determiners and standards for the measurement of liquidity risk. Thirdly, the study summarized the relationship between Islamic banking and liquidity risk effects. This study was done in a way that will cover the basic theoretical and empirical studies in the field of Islamic banking. The literature that deals with empirical studies has been studied in terms of country banking samples. The study is believed to be useful for researchers interested in these issues in the field of liquidity risk management in terms of the comparability of the findings obtained from different methods.

Keywords:

0
2018
Author:  
Abstract:

1980’li yıllar sonrası küresel finans sistemi içerisinde yaşanan; ticaret ve teknolojiye bağlı gelişmeler, asimetrik bilgi, kârlılığa endeksli sürdürülebilirlik ve işlevsellik gibi buna benzer gelişen bir takım küresel zorluklar, gelinen noktada bankacılık sisteminde islami bankacılığın pazarını büyütmüştür. Büyümeye bağlı olarak da uluslararası otoritelerin tavsiye ve düzenleyici kararlarının olması, finansal risk yönetiminde likidite riskinin önemli bir unsur olduğunu literatürde uzun süredir vurgulanmaktadır. Bu çalışmada islami bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bankaların likidite riski üzerinde etkisi olan unsurları ve bu etkinin ölçülmesini konu alan bir literatür taramasına yer verilmiştir. Çalışmada öncelikli olarak İslami bankacılıkta finansal riskler kavramına açıklık getirilerek uluslararası kuruluşların risk yönetimine dair kararları genel olarak incelenmiştir. Çalışmada ikinci olarak likidite riskinin ölçülmesine yönelik belirleyicilerine ve standartlara yer verilmiştir. Çalışmada üçüncü olarak islami bankacılık ve likidite riski etkisi arasındaki ilişki özetlenmiştir. Bu çalışma islami bankacılık alanında temel teorik ve ampirik çalışmaları kapsayacak şekilde yapılmıştır. Ampirik çalışmaları ele alan literatür, ülke banka örneklemleri bakımından incelenmiştir. Çalışmanın likidite risk yönetimi alanında bu konularla ilgilenen araştırmacılara, farklı yöntemlerden elde edilen bulguların karşılaştırılabilmesi bakımından faydalı olabileceği düşünülmektedir.

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 373
Cite : 2.158
2023 Impact : 0.622
Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi (AKAD)