Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 579
 İndirme 74
KÜRESELLEŞME VE REFAH DEVLETLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
2009
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşı sonrası ile Küreselleşmenin başladığı 1970’li yıllar arasında kalan dönem, birçok gelişmiş ülke için Altın Çağ’ın yaşandığı, son derece gelişmiş sosyal politika düzenlemelerinin ve uygulamalarının ortaya çıktığı, ulusal modern refah devletlerinin doğduğu bir dönem olmuştur. Ancak, küreselleşme ile birlikte sosyal politikalardaki gelişme neredeyse durma noktasına gelmiş, bir gerileme sürecine girilmiştir. Yeni dönemin zihniyet yapısı, sosyal politikaları ve bunların uygulayıcısı olan refah devletlerini zayıflatacak/gözden düşürecek arayışlar içine girmiştir. Yoğun bir uluslararasılaşma ve rekabet ortamında, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler sosyal politikalar açısından “dibe doğru bir yarışa” yönlendirilmiştir. Bu makalede, küreselleşmenin refah devletleri ve refah rejimleri açısından etkileri tartışılmakta, ardından küreselleşme ile birlikte nelerin değiştiği üzerinde durulmaktadır. Değişen koşullar, özellikle dört başlık altında toplanmıştır. Bunlar; sosyalist bir alternatifin çöküşü, liberalizmin (Yeni Sağ’ın) yeniden yükselişe geçişi, ekonominin küreselleşmesi, ulus devletin ve ulus egemenliğinin zayıflaması olarak tespit edilmiştir. Değişimin sosyal politikaların geleceğini nasıl etkileyeceği sorusu ise, bir başka tartışma konusu olarak bu çalışmada incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi