Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 6
İş Sağlığı ve Güvenliği'nin İyileştirilmesinde Kurumsal Sosyal Sorumluluğun (KSS) Önemi
2009
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Neo–liberalizm ve küresellesmenin yarattığı yeni bir kavram olan Kurumsal Sosyal Sorumluluğa (KSS) biçilen rol, Dünya'da giderek önem kazanmaktadır. KSS sosyal, çevresel ve ahlaki konularda sirketlerin, gönüllülük ilkesiyle sorumluluk almasını öngörmektedir. Öte yandan, devletin küçülmesiyle vatandasların sosyal hizmetleri yeterince alamadığı, sirket ve STK'ların bu bosluğu doldurabilecek yeterliliğe sahip olmadığı, KSS'nin basarılı bir model olamayacağı da ileri sürülmektedir. KSS'nin önemli unsurlarından biri de, isletmenin çalısanlarına karsı olan sorumluluğudur. İs sağlığı ve güvenliği (İSG) isletmelerin sosyal sorumlulukları kapsamında değerlendirilmekte; bu husus BM Küresel Đlkeler Sözlesmesi prensipleriyle de ortaya konmaktadır. Fakat ülkemizdeki sirketlerin KSS anlayısında dıssal paydaslara, içsel paydaslara nazaran daha fazla önem verildiği; yürütülen KSS projeleri içinde, çalısma kosulları ve İSG'yi iyilestirmeyi amaçlayan projelere yeterince yer verilmediği görülmektedir. Günümüzün küresel Dünyasında sirketlerimizin, keskin rekabet kosullarında ayakta kalabilmesi için; İSG konusunda daha fazla sorumluluk tasımaları ve bunu kamuoyuna duyurmaları gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi