Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 47
 İndirme 14
TOPLUMBİLİM PERSPEKTİFİNDEN AFETİ DÜŞÜNMEK
2010
Dergi:  
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Afetler modern siyasal sistemler ve idari mekanizmalara için hızla ve doğru yöntemlerle tepki verilmesi gereken krizlerdir. Bu anlamda her felaket devletin ve yönetsel seçkinlerin meşruluğunun sınanmasıdır. Aynı zamanda her afet, birey ya da grup düzeyinde yeniden yorumlanan, hatta kurgulanan toplumsal gerçekliklere dönüşür. Aktörler, gereksinimleri ya da amaçları doğrultusunda olayı yeniden tanımlayarak 1999 Marmara Depremleri (Türkiye) örneğinde olduğu gibi kamusal alanda hareket alanlarını genişletmek, meşruluk kazanmak ya da meşruluklarını sağlamlaştırmak, siyasal taleplerini dile getirmek için, kriz ortamından yararlanmak isteyebilirler. Bu çalışmada afetin siyasal ve toplumsal olarak nasıl kullanım görebileceğini 17 Ağustos 1999 depremleri sonrası Türkiye bağlamını ve Türk basınındaki söylemleri inceleyerek örneklemeye çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

Thinking from the perspective of society
2010
Yazar:  
Özet:

Disasters are crises that modern political systems and administrative mechanisms need to be responded quickly and correctly. In this sense, every catastrophe is the examination of the legitimacy of the state and government eligible. At the same time, every catastrophe becomes a social reality that is reinterpreted or even established at the individual or group level. Actors may wish to re-definit the event according to their needs or purposes, as in the example of the 1999 Marmara earthquakes (Turkey), to expand their spaces of movement in the public area, to gain legitimacy or to strengthen their legitimacy, to express their political demands, to take advantage of the crisis environment. In this study we will try to see how the catastrophe can be used politically and socially by examining the context of Turkey after the earthquakes of 17 August 1999 and the statements in the Turkish press.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.278
Atıf : 9.085
2023 Impact/Etki : 0.225
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi