Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 76
 İndirme 35
2010 Sonrasında Orta Doğu'da Değişen Bölgesel Düzende Hamas-FKÖ/Fetih Uzlaşısı ve Yakınlaşması: Neo-Realist ve Neo-Klasik Realist Bir Değerlendirme
2018
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

This article addresses two main questions. First, how have regional dynamics and domestic pathologies since 2010 affected (i.e., constrained or delimited) Palestinian reconciliation and rapprochement? Second, can the realist theory of international relations (IR) help us understand the differences or similarities observed in Hamas’s and Fatah’s preferences for reconciliation and rapprochement? Since the turn of the decade, dominant states in the Middle East have become reactive (and proactive) toward state and non-state actors; they have become inclined to react to power magnitude and forces of competition beyond their calculations and control. The differential reactions of both non-state actors, Fatah and Hamas, is due in substantial measure to marked differences in the windows of opportunity, and constraints on regional dynamics that have affected their policy preferences and strategies. This article concludes that the interplay of systemic and domestic factors has notably set the two rival movements on distinctly different trajectories of national unity. In this sense, both streams of realism (neorealism and neoclassical realism) seem appropriate as theoretical frameworks, albeit with different explanatory power/opportunities.   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 600
Atıf : 2.948
2023 Impact/Etki : 0.216
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi