Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 20
KÖY İDARESİNE YÖNELİK KANUN TASARISI’NDAKİ DÜZENLEMELER
2011
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

Abstract Köylerin yönetimini düzenleyen 1924 tarihli Köy Kanunu, Türkiye’nin değişen ekonomik, sosyal ve demografik koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenme ihtiyacı duymaktadır. Bu kapsamda hazırlanan Tasarı, mahalli idareler alanında başlatılan mevzuat yenileme çalışmalarının da önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Tasarı genel olarak, köylerin; kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumluluklarını, çalışma usul ve esasları ile diğer kuruluşlarla ilişkilerini ele almaktadır. Tasarı, köylerin idari ve mali kapasitelerini artırıcı önemli düzenlemeler içermekle birlikte muhtar ve meclisin geri çağrılması, kırsal alan yenileme planı ve köy yerleşim planı gibi uzmanların üzerinde önemle durması gereken konuları da ihtiva etmektedir. Çalışmada Kanun ve Tasarı maddeleri karşılaştırmalı olarak ele alınıp incelenmekte ve konu ile ilgili akademik çalışmalardan faydalanılmaktadır. Amaç, yeni düzenlemedeki farklılıkları ortaya koyabilmek ve buna dayalı olarak Tasarı’nın olumlu-olumsuz yönlerini vurgulamaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ONERI

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 1.474
ONERI