Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 18
AHMET ATİLLA (1914-2008), BİTKİ YETİŞTİRİCİSİ
2013
Dergi:  
The journal Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Abstract Ahmet Atilla (1914-2008), İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Botanik Bahçesi’nde, 1944-1964 yılları arasında 20 yıl bahçe şefi olarak çalışmış bir ziraatçidir. Bağlı olduğu Enstitü’deki araştırmacıların, ünlü yabancı bitki toplayıcılarının Anadolu gezilerine katılmış, bitki örnekleri toplamış, bu arada Anadolu bitkilerinden üretici materyel, başlıca geofıtlerden soğan, rizom vs. toplayarak onları Botanik Bahçesi’nde yetiştirmiş ve üretmiştir. 1947’de, Ord.Prof.Dr. A. Heilbronn ile Kuzeydoğu Anadolu yöresinde gezmiş; 1949’da P.H. Davis’in üçüncü Anadolu gezisine katılmış; 1950’de A. Huber-Morath’nın beşinci Anadolu gezisinde onunla birlikte dolaşmıştır. 1971-1989 yılları arasında, Prof. Dr. T. Baytop’un sekiz Anadolu gezisine katılmıştır. Flora of Turkey’de, A. Atilla’nın 60 kadar örneği kayıtlıdır. A. Atilla, 1947-1961 arasında Anadolu’nun 20 ilinden örnek toplamıştır. Örnekleri, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Herbaryumu’nda (ISTF) saklıdır. Ancak bu herbaryumda yapılacak bir araştırma, onun bitki koleksiyonunun hacmi hakkında bir fikiı verebilir. E, K ve Hb.Hub.-Mor.’da da örnekleri vardır. Flora of Turkey’de, onun P.H. Davis ve K. Bilger (sonradan K. Karamanoğlu) ile topladığı 4 tipörneği kayıtlıdır. İki tür adı ona ithaf edilmiştir: Alkanna attilae (Boraginaceae) ve Gladiolus attilae (Iridaceae). Botanik literatüründe adı Attila şeklinde yerleşmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
The journal Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 221
Atıf : 536
2023 Impact/Etki : 0.194
The journal Osmanlı Bilimi Araştırmaları