Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
TÜRKİYE’DE SU GÜCÜ VE KÜÇÜK HİDROELEKTRİK SANTRALLER
2011
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Abstract Hidrogüç, dünyada pek çok ülke tarafından tercih edilen enerji üretim kaynakları arasındaki önemli aktörlerden birisi olmaya devam etmektedir. Son yıllarda AB ülkelerindeki enerji maliyetlerinde yükseliş ve artan dışa bağımlılık, bu ülkelerde hidrogüçten daha fazla enerji üretme isteğini beraberinde getirmiştir. Bu çalışmanın amacı, hidrogüçten enerji üretme alternatiflerinden birisi olan Küçük Hidroelektrik Santral (KHES)’lerin, dünyadaki, Avrupa’daki ve Türkiye’deki mevcut durumları incelenerek, KHES’lerin enerji potansiyellerini, katkılarını ve çevresel etkilerini ortaya koymaktır. Kayseri Bölgesi’nde yer alan boru – kanal tipi HES’ler yerinde görülmüş, bölge insanı ile santrallerin, sosyal, ekonomik ve çevresel etkileri tartışılmıştır. Diğer bölümde KHES’lerin kuruluş nedenleri üzerine çözümlemeler yapılmış, son bölümde ise, çalışmanın kısıtları belirtilmiş ve gelecekte yapılacak olan çalışmalar için öneriler sunulmuştur. KHES’ler yerine Türkiye’deki diğer enerji üretim türleri ve potansiyelleri ile, alternatif çözüm önerileri vurgulanmıştır. Çalışmanın odak noktası, ülkelerin KHES enerji potansiyellerinin hesaplanma yöntemleri, bu alanda yapılan çalışmalar ve sonuçları ile, KHES’lerin çevresel etkileridir. İlgili alanda yapılmış çalışmalar, uluslar arası ve ulusal raporlar incelendiğinde, KHES’lerin enerji potansiyellerinin, ülke geneli veya bölgesel enerji ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğu görülmektedir. Yapılan hesaplamalarda çevresel maliyetlerin de oldukça düşük tutulduğu gözlemlenmiştir. Enerji alanında yapılan düzenlemelerin, enerji şirketlerinin karlılığı odaklı olduğu, ilgili bölge doğası, florası ve faunası ve bunların çevresel maliyetleri gözetilmeksizin yapıldığı, bu suretle de KHES’lerin yüksek potansiyelli ucuz enerji kaynağı alternatifi olarak sunulduğu sonucuna ulaşılmıştır. Anahtar Kelimeler: Küçük Hidroelektrik Santral, Hidroenerji, Çevre, Hidrogüç potansiyeli, Yenilenebilir Enerji.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 2.225
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
110/520

Hukuk Temel Alanı
Q1
4/58

Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS