Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
The Rule of Syntax Tools in Azerbaijan Texts
2011
Dergi:  
Motif Academy Journal of Folklore
Yazar:  
Özet:

Abstracten Cümle üstü birlikler çağdaş dilbilimin yeni veönemli alanlarından biridir. Cümle üstü birliklerde cümlelerküçük anlam etrafında bir araya gelir. Bu topluluğun oluşması için bazı anlam ve gramer kriterleri aranmaktadır. Cümle üstü birliklerin unsurları anlam araçları ve gramer araçları vasıtasıyla irtibata geçer. Gramer araçları morfoloji araçları ve sentaks araçları olmak üzere iki gruba ayrılır. Morfoloji araçları kadar sentaks araçları da önemli görevi haizdir. Sentaks araçları, unsur sırasından, tekrarlardan, aktisfleşen öğelerden, zincirleme ilişkiden, paralel ilişkiden oluşur. Bu çalışmada cümle üstü birliğin unsurları arasında ilişki kuran sentaks araçlarının Azerbaycan Türkçesi metinlerindeki fonksiyonundan bahs edilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Motif Academy Journal of Folklore

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.803
2023 Impact/Etki : 0.25
Quarter
Hukuk Temel Alanı
Q1
9/58

İlahiyat Temel Alanı
Q1
7/106

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q1
21/89

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q2
153/520

Motif Academy Journal of Folklore