Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 29
Commons About Marriage Customs of Turksih and Finnish Cultures and Woman Perception in The Context of Kalevala Epic
2015
Dergi:  
Motif Academy Journal of Folklore
Yazar:  
Özet:

Abstracten Evlilik dini ve hukuki özelliğe sahip kadın ve erkeğin birlikteliğini meşrulaştıran ritüeller ile sürecini gerçekleştiren sosyal bir olgudur. Kadın ve erkeğin sosyalleşmesi süreci bireylerin anne ve babalarından ayrılarak kendilerinin bir aile meclisi kurmaları ile sonuçlanır. Türk kültüründe aile olmak isteyen kadın ve erkeğin evliliği, evlilik öncesinde ve sonrasındaki örf ve adetler, kadın-erkek rolleri ve davranışları gibi unsurlara bakıldığında kadın-erkek statüsünde farklılıklar olduğu görülmektedir. Kadının ve erkeğin yalnızca fizyolojik olarak değil aynı zamanda toplumsal roller açısından da farklılıklarının olduğu bilinmelidir. Toplumsal kurallara uygun hareket ederek ahlaki değerlere sahip olması beklenen kadının erkeğe göre daha kritik rollere sahip olduğu görülmektedir. Bu yönü ile kadının ideal eş olabilmesi için sahip olması gereken özellikler ve yerine getirmesi gerekli şartlar vardır. Kadının saç örgüsü ya da taktığı saç örtüsü topluma karşı kendi medeni durumu hakkında sözsüz mesaj niteliğini taşımaktadır. Kadının sosyal rolü yanında evlilik adetlerinin Türk kültüründe geçmişten günümüze bazı değişikliklere uğrayarak da olsa geçerliliğini koruyabilmektedir. Sosyal bir olgu olan evlilik büyüsel bir takım ritüeller ile devamlılığını korumaktadır. Evlilik ile ilgili adetlerin kültürlerarası benzerliklerine bakıldığında farklı coğrafyalarda ortak kültür aktarımlarının izlerini görmek mümkündür. Bu bağlamda, çalışmamızda Türk kültürü ve Fin milli destanı olan Kalevala’dan hareketle müşterek evlenme adetleri ve kadın algısı tespit edilmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Motif Academy Journal of Folklore

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 8.493
Motif Academy Journal of Folklore