Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 52
 İndirme 19
Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğretmen Adaylarının Aldıkları Eğitime İlişkin Algiları
2015
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Abstract Öğretmen yetiştirme tarihsel süreç içerisinde çok önemli bir alan oluşturmuştur. Ancak öğretmenlerin nerede, nasıl ve kimler tarafından yetiştirileceği de hep tartışma konusudur. Bunun nedeni, eğitimin, sistemin önemli bir değiştirme ve dönüştürme gücünü oluşturmasıdır ve bu gücünönemli unsuru da öğretmendir. Bu sebeple öğretmen yetiştirme politik bir konudur. Türkiye de öğretmen yetiştirme politikaları yüz yılı aşkın bir deneyime sahip olmasına rağmen öğretmen yetiştirme modeli süreklilik arz eden bir özellik göstermemektedir. Ülkemizde öğretmen yetiştirme sürecinde farklı öğretmen yetiştirme uygulamaları görülmüştür. Bu modellerden biri de, pedagojik formasyon programlarıdır. Pedagojik formasyon programları, bazen sistemden kaldırılmış kimi zaman da yeniden uygulamaya konmuştur. 2015 yılına gelindiğinde ise uygulamaya yoğun bir şekilde devam edildiği görülmektedir. Bu araştırma, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi programında öğrenim gören öğrencilerin pedagojik formasyona ilişkin algılarını, nitel görüşme tekniğiyle ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Araştırma, nitel yöntemini esas alan var olanı betimlemeyi amaçladığından tarama modelindedir. Araştırmada görüşme tekniği kullanılmıştır. Bu araştırmada, nitel araştırmalarda kullanılan nitel görüşme desenlerinden “maksimum çeşitlilik” örneklemesine başvurulmuştur. Araştırmanın çalışma grubunu; 2014-2015 öğretim yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde sürdürülen Pedagojik Formasyon Programı kapsamında gönüllülük çerçevesinde görüşülen 29 öğrenci oluşturmuştur. Pedagojik formasyon eğitimi alan katılımcıların, bu eğitimi almanın öğretmen olmayı kolaylaştıracağını düşündükleri ve katılımcıların bir kısmı verilen eğitimi yeterli ve geliştirici bulurken diğerleri ise programı yetersiz ve gereksiz bulmaktadırlar.

Anahtar Kelimeler:

Pedagogical training of the teachers candidates for the training they receive
2015
Yazar:  
Özet:

Abstract Teacher training has created a very important field in the historical process. But where, how and by whom teachers will be educated is always the subject of discussion. This is due to the fact that education creates a significant change and transformation power of the system, and that power-important element is the teacher. That is why teaching is a political issue. Although the teachers’ training policies in Turkey have more than a hundred years of experience, the teachers’ training model does not show a characteristic that provides continuity. In our country, different teachers have been taught in the process of teaching. One of these models is the pedagogical formation programs. Pedagogical training programs are sometimes removed from the system and sometimes re-applicated. In 2015, it is clear that the implementation continues to be intense. This research aims to reveal the perceptions of students studying in the Pedagogical Training Training Program of the University of Gaziosmanpaşa with the quality interview technique. The research is in the scan model because it aims to describe the existing one that is based on the quality method. The research technique was used. In this study, the examples of "maximum diversity" from the qualitative conversation patterns used in qualitative research were referred to. The research work group; in the 2014-2015 academic year, 29 students discussed in the framework of volunteering in the Pedagogical Training Programme, which was held within the Department of Education Sciences of the University of Gaziosmanpaşa. Participants who receive pedagogical training think that taking this training will make it easier to become a teacher and some participants find the training given sufficient and developing while others find the program insufficient and unnecessary.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mersin University Journal of the Faculty of Education
Mersin University Journal of the Faculty of  Education