Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 41
 Görüntüleme 40
 İndirme 14
Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile Öğrenmeye Yönelik Deneysel Çalışmalar: Sistematik Bir İnceleme
2017
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Abstract Son yıllarda, Artırılmış Gerçeklik (AG) teknolojisinin kullanımına yönelik araştırmalar, eğitim teknolojilerine yönelik araştırma eğilimleri arasında ilk sıralara doğru önemli adımlar atmaktadır. Gerçekleştirilen birçok çalışma, AG teknolojisinin öğrenmeyi ne derece artırdığı, ne tür avantajlar sağladığı, ne gibi zorlukları beraberinde getirdiği ve hangi eğitim alanları için uygun olduğu konusunda birçok soruya cevaplar aramıştır. Bu çalışmada, AG destekli öğrenme ortamlarını AG destekli olmayan diğer farklı öğrenme ortamları veya araçları ile çeşitli pedagojik özellikler açısından karşılaştıran deneysel çalışmaların sistematik olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda, incelenen çalışmalarda ele alınan ‘eğitim alanı’, ‘hedef kitlenin eğitim seviyesi’, ‘bağımlı değişkenler’, ‘AG’nin öğrenmede etkililiği’, ‘AG’nin öğrenme ortamlarında kullanımına yönelik faydalar’, ‘AG uygulamalarında karşılaşılan zorluklar’, ‘kullanılan AG türü ve içeriği’, ‘ihtiyaç duyulan yazılımlar ve görüntüleme aygıtları’ gibi faktörler değerlendirilmiştir. Araştırmanın amacı ve belirlenen özel kriterler doğrultusunda 2011-2016 yılları arasında yayımlanan ve SSCI’da taranan toplam 25 deneysel çalışma sistematik alanyazın inceleme metodu kullanılarak analiz edilmiştir. Sonuç olarak AG destekli öğrenme ortamlarının öğrencilerin öğrenme süreçlerini nasıl etkilediğine yönelik bulgular tartışılmıştır. Ayrıca öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekleyecek yeni AG tasarımlarına yönelik bazı önerilerde bulunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Experimental studies aimed at learning with enhanced reality technology: a systematic review
2017
Yazar:  
Özet:

Abstract In recent years, research on the use of enhanced reality (AG) technology has made important steps to the top of the research trends towards educational technologies. Many of the studies carried out have sought answers to many questions about how much AG technology improves learning, what kind of advantages it provides, what challenges it brings with and which areas of education it is suitable for. In this study, the aim is to systematically study experimental studies comparing AG-backed learning environments with other different learning environments or tools that are not AG-backed in terms of various pedagogical characteristics. In this context, the study has assessed factors such as ‘educational field’, ‘target audience’ education level’, ‘dependent variables’, ‘AG’s learning effectiveness’, ‘AG’s use in learning environments’ and ‘AG’s applications’ and ‘AG’s type and content’ and ‘software and visualization devices’ that are needed. According to the purpose of the research and the specified specific criteria, a total of 25 experimental studies published between 2011 and 2016 and scanned in the SSCI have been analyzed using the method of systematic field examination. As a result, findings on how AG-backed learning environments affect students’ learning processes have been discussed. There are also some recommendations for new AG designs that will support students’ learning processes.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mersin University Journal of the Faculty of Education
Mersin University Journal of the Faculty of  Education