Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 26
BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ (BPİ): İÇECEK SEKTÖRÜNDE UYGULAMALI BİR ARAŞTIRMA
2005
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışma, bütünleşik pazarlama iletişimi uygulamalarına göre şirketleri çeşitli değişkenler açısından karşılaştırmaktadır. Önce, Reid (2002) tarafından kullanılan ölçek ile şirketlerin bütünleşik pazarlama iletişimi uygulamalarını değerlendirmek için toplam 5 boyut (örgütsel altyapı, karşılıklı etkileşim, görev pazarlaması, stratejik uyumluluk, planlama ve değerlendirme) ve 19 sorudan oluşan ölçek Likert ölçeği olarak uygulanmıştır. Daha sonra her bir şirketin sahip olduğu değer toplanarak medyan bulunmuş, bu medyan değerinin altında ve üzerinde kalan şirketler düşük değerli ve yüksek değerli şirketler olarak ikiye ayrılmıştır. Daha sonra bu iki grup şirket örgütsel altyapı, karşılıklı etkileşim, görev pazarlaması, stratejik uyumluluk, planlama ve değerlendirme açısından t-testi ile karşılaştırılmıştır. Araştırma, anket ve birincil verilere dayalı anlık araştırma (cross-sectional) yöntemi kullanılarak uygulanmıştır. Anketler, içecek sektöründe faaliyet gösteren toplam 105 şirket ile yüz yüze görüşme ve e-posta yöntemi ile uygulanmıştır. Analiz sonuçlarına göre, bütünleşik pazarlama iletişimi değeri yüksek grupta yer alan şirketlerin, düşük olanlara göre birçok değişken açısından hep daha iyi durumda (19 değişkenden 1 tanesi hariç) olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 309
Atıf : 961
2023 Impact/Etki : 0.114
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi