Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 23
OSMANLI’DAN BREZİLYA VE ARJANTİN’E EMEK GÖÇÜ VE GÖÇMENLERİN SOSYO-EKONOMİK DURUMU (1850-1915)
2010
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışma’da, 1850-1915 yılları arasında, Osmanlı Devleti’nin Suriye ve Lübnan bölgesinden, Arjantin ve Brezilya’ya yapılan emek göçü ele alınmaktadır. Bu ülkelerin, ihtiyaç duydukları işgücü açığını Avrupalı göçmenlerle karşılamak amacıyla yürürlüğe koydukları liberal göç yasalarından, Osmanlı vatandaşları da yararlanmıştı. Oysa işgücü talebinde bulunan Brezilya ve Arjantin, kendine kültürel ve dini bakımdan yakın olan Avrupalı göçmelerin gelmesini arzulamaktaydılar. Kendi topraklarından göçü, ülke menfaatleri açısında sakıncalı gören Osmanlı Devleti, almış olduğu tüm tedbirlere rağmen, 20. Yüzyılın başlarında, 100.000’in üzerinde Arjantin’de, 190.000 civarında da Brezilya’da bulunan vatandaşının göçüne engel olamamıştı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 309
Atıf : 975
2023 Impact/Etki : 0.114
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi