Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 13
ÇOCUKLARINI YAZ SPOR OKULLARINA GÖNDEREN AİLELERİN SOSYO-EKONOMİK DURUMLARI VE BEKLENTİLERİ
2011
Dergi:  
Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches
Yazar:  
Özet:

Abstract enBu çalışma ile Eskişehir, Burdur ve Afyonkarahisar’da ikamet eden ve çocuklarını spor okullarına gönderen ailelerin; sosyo-ekonomik durumları ve beklentilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini Eskişehir, Burdur ve Afyonkarahisar illerinde çocuklarını yaz spor okullarına gönderen veliler oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise Eskişehir, Burdur ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin açmış oldukları yaz spor okullarına katılan toplam 446 öğrenci velisi oluşturmuştur. Araştırmaya katılan %62,6’sı erkek (n:279) ve %37,4’ü bayan (n:167) toplam 446 veliye anket formu uygulanmıştır. Anketin alfa değeri (α) %86’dır. Anketlerin değerlendirilmesi, SPSS 11,00 paket programında frekans, yüzde (%) dağılımı ile ilişkilendirmede ki-kare (x2) analizi yapılmış, anlamlılık düzeyi p<0,05 olarak belirlenmiştir. Çocuklarını spora yönlendiren ailelerin eğitim seviyeleri %33,2 ile lise mezunu olarak yoğunluk göstermektedir. Aylık kazançları dağılımı incelendiğinde ise, %31,2 oranında 751-1000 TL aralığında orta ve dar gelirli ailelerden oluştuğu gözlenmiştir. Velilerin yaş grupları dikkate alındığında ise %50,9 oranında 30-39 yaş aralığında yoğunluk göstermektedir. Bu çalışmada erkekler %80,6, bayanlar ise %88 oranında çocuklarının fiziksel ve fizyolojik gelişimine sporun olumlu katkısı olacağını ifade etmektedirler. Çocukların spora yönlendirilmesinde aile faktörünün spor branşının belirlenmesindeki etkisi incelendiğinde erkeklerin %27,2, bayanların ise %16,2 oranında etkili olduğu görülmüştür. Anne ve baba arasındaki bu fark istatistiksel olarak 0,05 düzeyinde anlamlılık ifade etmektedir. (P<0,05) Ayrıca velilerden erkeklerin %24,7’si, bayanların ise %12,0’si çocuklarını maddi kazanç sağlamak için spora yönlendirdiklerini belirtmişlerdir. Anne ve baba arasındaki bu farklılık istatistiki olarak 0,05 düzeyinde anlamlılığı ifade etmektedir. (P<0,05) Anahtar Kelimeler: Spor, Aile, Çocuk, Beklentiler

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches
Ondokuz Mayıs University Journal of Sports and Performance Researches