Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 20
 Sesli Dinleme 1
ÜRETİM ve İSTİHDAM
2004
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract İnsan faktörü göz önüne alınarak ve bütünü oluşturan alt sistemlerin ana temaları sistem yaklaşımı ile yoğrularak, ülkemizinbüyük sorunu olan ÜRETİM ve İSTİHDAM konusunda bu araştırma hazırlanmıştır. İnsanların bir araya getirerek oluşturdukları toplumlar, bir sistem dinamiği yaklaşımıyla ele alınarak incelenmiştir. Bu incelemelerde toplumu meydana getiren insanlar, araç-gereçler, makineler vb. gibi öğeler, ana sistemi oluşturan alt sistemler olarak ele alınmıştır. Araştırma iki ana bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde, olmazsa olmaz şart olan HEDEFLER (amaçlar)’den stratejik ve güncel olanlar ele alınmıştır. Bu şekilde tespit edilen hedefler birer PROJE olarak belirlenmiştir. Sayfa kısıtı olması nedeniyle, söz konusu projelerin özüne ve şu anki mevcut durumuna kısaca değinilmiştir. Ülkemizde resmi-özel tüm sektörlerde yaşanan temel sıkıntı; ana hedeflerimizin olmayışı, mevcut olan ve günü kurtaran tali hedeflerin ise ana hedefler gibi ele alınarak çözüm aranması, bu tali hedeflerimizde de bir öncelikler stratejimizin bulunmayışı, kaynak temininde önümüze çıkan olumsuzluklar ve mevcut kaynaklarımızın da bilinçsiz bir şekilde heba edilmesi (ormanlarımızın yok edilmesi, bankalarımızın hortumlanması vb), kısaca YÖNETİM zafiyetimizdir. İkinci bölümde, mevcut kaynaklarımızınekonomik, verimli ve etkin bir şekilde değerlendirilerek yukarıda açıklanan bu zafiyetimizin ortadan kaldırılması için, devletimizce yeni bir organizasyon yapısının, yani bir PROJE MÜSTEŞARLIĞI’NIN oluşturulması ve oluşturulacak bu yapının bilimsel olarak nasıl, ne şekilde olacağının anlatımı ve sonuç olarak bu müsteşarlığın görev, yetki ve sorumluluk alanı ile ilgili çok kısa bilgiler verilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Verimlilik Dergisi
Verimlilik Dergisi