User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 36
 Downloands 16
ODTÜ ve KTÜ MİMARLIK BÖLÜMLERİ MEKAN ORGANİZASYONLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME (1950-1970)
2017
Journal:  
Social Sciences
Author:  
Abstract:

Abstract 1950-1970 dönemi Türkiye siyasi, sosyal ve mimarlık tarihi bağlamında önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Siyasal, toplumsal,  ekonomik pek çok alanda değişimin gözlemlendiği bu süreçte; mimarlık eyleminde de doğru orantılı izler görüldüğü söylenebilmektedir. Sürecin eğitim yapılarının önemli örneklerinden ikisini oluşturan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümleri ise, Türkiye bağlamında mimarlık eğitiminin Anadolu’ya uzanmasına öncülük eden ilk iki örnek olmaları bakımından değerlidirler. Çalışmada, 1950-1970 sürecinin mimarlık ve mimarlık okulları bağlamında irdelemesi yapıldıktan sonra, söz konusu okulların mimarlık bölümü plan şemaları; temel geometrileri, mekan tipolojileri ve sirkülasyon şemaları başlıkları altında incelenmiştir. Çalışma sonunda öncelikle hedeflenen; 1950-70 yılları arasında kurulan ve Türkiye mimarlık eğitiminin Anadolu ayağını oluşturan ilk iki mimarlık okulunun, dönemin mimari pratiğini ne derece yansıttığını ortaya koymaktır. Çalışmanın ikinci hedefi ise, başkent ve periferide kurulan bu iki mimarlık bölümünün mekan organizasyonları arasındaki anlamlı bir benzerliğin ya da farklılığın varlığını sorgulamaktır. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Social Sciences
Social Sciences