User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 43
 Downloands 16
ÖĞRETMEN ADAYLARININ SOSYO-KÜLTÜREL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
2018
Journal:  
Electronic Journal of Education Sciences
Author:  
Abstract:

Abstract Bu araştırmanın genel amacı, öğretmen adaylarının sosyo-kültürel özelliklerinin incelenmesidir.  Bu doğrultuda öğretmen adaylarının; yaş, cinsiyet, medeni durum, aileleriyle kalma-kalmama durumu, ailelerinin aylık geliri, ailelerinin bakmakla yükümlü olduğu birey sayısı, anne ve baba eğitim durumu, akademik, sosyal ve sportif aktivitelere katılma düzeyi, toplumsal hizmetlere katılma düzeyi,  ders çalışma biçimleri, kullandıkları müzik aleti sayısı, üye oldukları kulüp sayısı, mezun oldukları lise türü, okudukları bölümü tercih sırası, bildikleri yabancı dil sayısı ve kendi başarılarını algılama bakımından  sosyal ve kültürel özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Bu çalışmanın evrenini 2017-2018 yılında Dicle üniversitesi ziya Gökalp eğitim fakültesinde kayıtlı tüm öğretmen adayları oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen ve öğretmen adaylarının sosyo-kültürel özelliklerini içeren anket formu kullanılmıştır. Öğretmen adaylarının her bir ankete verdiği cevapların yüzde ve frekansları hesaplanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; öğretmen adaylarının kampüs içindeki akademik aktivitelere (panel, konferans vb.) katılım düzeyinin çok düşük olduğu, büyük çoğunluğunun bireysel olarak ders çalıştığı, yaklaşık %16’sının hiç sosyal aktiviteye katılmadığı, yaklaşık % 80’inin sportif faaliyetlere hiç katılmadığı, yaklaşık % 85’inin hiçbir kulübe üye olmadığı, yaklaşık % 31 inin hiçbir yabancı dil bilmediği görülmüştür.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Electronic Journal of Education Sciences
Electronic Journal of Education Sciences