Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 22
THE EFFECTS OF CONSTRUCTIVIST COGNITIVE APPRENTICESHIP MODEL ON PSYCHOMOTOR LEARNING IN THE CONSTRUCTION TECHNIQUE AND ITS APPLICATIONS-I LESSON
2004
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstracten Bu araştırmanın genel amacı, geleneksel öğretim uygulamaları ile oluşturmacı öğretim uygulamalarının sonuçlarını karşılaştırarak bireylerin psiko-motor davranışları gerçekleştirebilme performansları arasındaki farklılıkları ortaya çıkarmaktır. Bu amaçla uygulamalar Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nde 20.02.2003 ile 06.04.003 tarihleri arasında uygulama yapılmıştır. Deneysel olarak planlanan ve yürütülen bu çalışmada, Yapı Öğretmenliği bölümünde öğrenim gören I. Öğretim ve II. Öğretim öğrencilerinden 70 kişilik grup örneklemi oluşturmuştur. Kümeleme analizi sonucuna göre öğrencilerden 35’i kontrol, 35’i ise deney grubunda yer almıştır. Araştırmanın deneysel deseni, sontest kontrol gruplu desendir. Kontrol grubunda geleneksel modele yönelik öğretim uygulanmıştır. Deney grubuna ise öğrenci merkezli yapılandırmacı bilişsel çıraklık öğrenme yaklaşımına göre hazırlanan yapılandırmacı öğretim uygulanmıştır. Deney grubuna oluşturmacı öğrenme gereğince yapıların üretilmesi, deprem anında ve depremden sonra yapı elemanlarının davranışları hakkında bilgiler içeren cd, uygulama projeleri ile birlikte ilgili fotoğraflar da öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Kontrol grubunda ise öğrenme süreci geleneksel yöntemle sürdürülmüştür. Öğrencilerin performanslarını ölçmek amacı ile psiko-motor ağırlıklı dersler için öğrenci performansı gözlem ve değerlendirme formu geliştirilmiştir. Bu form ile “1/1 tuğla kalınlığında düz tuğla duvar örülmesi” ve “tuğla duvar yüzeyine kireç harcı ile düz sıva yapma etkinlikleri”nde öğrencilerin becerileri değerlendirilmiştir. Araştırmada, gözlem ve değerlendirme formu sonuçlarına göre yapılandırmacı öğretim sürecinde etkinliklerini gerçekleştiren deney grubu öğrencilerinin kontrol grubundan daha başarılı oldukları sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




The Journal of Turkish Educational Sciences
The Journal of Turkish Educational Sciences