User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 47
 Downloands 9
SOSYAL MEDYADA ŞİDDET DİLİ SORUNUNA KARŞI HANNAH ARENDT’İN DÜŞÜNCELERİ VE BİR ÇÖZÜM YOLU OLARAK AMOR MUNDİ FELSEFESİ
2018
Journal:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Author:  
Abstract:

Hannah Arendt, dünyayı aşağılama ve ondan uzaklaşma düşünüşüne (contemptus mundi) karşın, bir aradalığın ve ortak bir dünyanın inşası adına “dünya sevgisi”ni (amor mundi) ve dünyasallaşmayı savunur. Arendtçi düşüncede, modernitenin başat özelliği insanın “kendine yabancılaşması” değil, “dünyaya yabancılaşması”dır. Bu çalışma günümüz toplumunda sosyal medya aracılığıyla insanın içinde yaşadığı dünya ve gerçekliğe yabancılaşmasından hareketle, yaygın şiddet diline karşılık “amor mundi”nin çözüm olarak imkânını sorgulayacaktır. Arendt’in kamusal alan ile ilişkilendirdiği iki önemli kavram genişletilmiş zihniyet ve sağduyudur. Kamusal alanda sağduyu ile genişletilmiş zihniyetin yokluğu ve kamusal alan ile özel alan arasındaki ayrımın muğlaklığı şiddete yol açar. Bu çalışmada öncelikle Arendt’in “dünya sevgisi”yle ilişkilendirdiği kamusal ve özel alan ayrımı üzerinde durulacak, sosyal medyanın kamusal alan olma potansiyeli araştırılacak, olumlu ve olumsuz şiddetin mahiyeti irdelenecektir. Çalışmada özellikle sosyal medya ağlarından Ekşi Sözlük’ün kamusal alan oluşturup oluşturmadığı ortaya konulacak ve Ekşi Sözlük’ün şiddet dilini kullandığı vurgulanacaktır. Bu amaçla sosyal medya alanlarından Ekşi Sözlük’te şiddet dilinin bir yansıması olarak sosyal linçlerinfenomenolojik araştırması yapılacaktır. 

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi