Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 49
 İndirme 28
PAZAR ODAKLILIK YAKLAŞIMLARI: BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ
2017
Dergi:  
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pazar odaklılık anlayışı pazarlama anlayışının uygulanması olarak 1990`larda ortaya çıkmıştır. Anlayış birçok araştırmacının araştırmasına konu olmuştur. Bu araştırmanın amacı pazar odaklılıkla ilgili literatürdeki temel fikirleri eleştirel bir yaklaşımla incelemektir. Literatürde yaygın düşünce pazar odaklılığın müşteri ve rakipleri kapsamalı olduğudur. Anlayışın esas vurgularından bir diğeri işletme fonksiyonlarının koordinasyonlu bir şekilde faaliyette bulunması ve pazar odaklı olmasıdır. Konuyla ilgili iki öncü görüş olan Kohli ve Jaworski ile Narver ve Slater’in görüşleri de bu anlamda örtüşmektedirler. Bununla birlikte Narver ve Slater Kohli ve Jaworski`den farklı olarak pazarlama anlayışının uygulanmasının bir tek faaliyetlerle gerçekleşemeyeceğini, aynı zamanda kültür olarak da benimsenilmesi gerektiğinin altını çizmişler. Literatürde hem de, müşteri odaklılıkla rakip odaklılığın aynı yapı altında incelenemeyeceğini savunan görüşler de az değildir. Literatür incelemesi, müşteri odaklılığı kültür olarak benimsemenin, rakip odaklılık ve müşteri odaklılık davranışlarının ise bu kültürden beslenmış olmaları gerektiği sonucuna varmamızı sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi