Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 22
Ders Çalışmaya Yönelik Tutum, Akademik Erteleme ve Aralarındaki Çoklu Aracılık İlişkisi
2014
Dergi:  
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, meslek lisesi öğrencilerinin ders çalışmaya değer verme, ders çalışmaya istekli olma, ders çalışmayı alışkanlık haline getirme ve akademik erteleme eğilimlerini ve aralarındaki aracılık ilişkisini incelemektir. İlişkisel tarama modeli kullanılmış olup veriler akademik erteleme eğilimi ölçeği ve ders çalışmaya yönelik tutum ölçeği ile toplanmıştır. Verilerin analizinde ANOVA ve çoklu aracılık ilişkisi analizinden yararlanılmıştır. Biri kız meslek lisesi, biri erkek endüstri meslek lisesi, diğeri de karma meslek lisesi olmak üzere üç meslek lisesinden 278 öğrenci araştırmaya katılmıştır.. Sonuçlar, öğrencilerin ders çalışmaya değer verdiklerini, istekli oldukları ama aynı düzeyde alışkanlık haline getirme eğiliminde olmadıklarını ve akademik erteleme eğilimlerinin orta düzeyde olduğunu ortaya koymuştur. Kız öğrencilerin tutumları erkeklere göre daha olumlu iken akademik erteleme eğilimi ise anlamlı düzeyde daha azdır. Ayrıca sabah ve öğleden sonra çalışanların ders çalışmaya yönelik tutumları gece çalışanlara göre daha olumlu iken, erteleme eğilimi de gece çalışanlarda daha fazla görülmüştür. Çoklu aracılık ilişkisi analizi sonuçlarına göre, cinsiyet faktörü kontrol edildiğinde, ders çalışmaya değer vermenin, ders çalışmaya istekliliği ve alışkanlık haline getirmeye neden olarak akademik erteleme eğilimini anlamlı şekilde yordadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Course to Study Attitude, Academic Delay and Multiple Mediation Relationship
2014
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to study the tendencies of academic delay and the mediation relationship between professional high school students to value the course study, be willing to study the course, make the course study a habit and the mediation relationship between them. Relational scanning model has been used and the data has been collected with the scale of the academic delay tendency and the scale of the attitude towards the course study. In the analysis of the data, ANOVA and multi-mediation relationship analysis have been used. One participated in the research of 278 students from three professional high schools, one of which was a girl's professional high school, one of which was a male's industrial professional high school, and the other a karma professional high school. The results showed that students value the course study, they are willing but do not tend to become a habit at the same level, and their academic delay tendencies are at the middle level. The attitudes of girls students are more positive than men, while the tendency to academic delay is significantly less. Also, the attitudes of the workers to study in the morning and afternoon are more positive than the night workers, while the tendency to delay is more seen in the night workers. According to the results of the analysis of multi-mediation relationships, when the gender factor is checked, it has been found that the value of the course study significantly undermines the tendency of academic delay, which causes the course study to become a desire and habit.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kuramsal Eğitimbilim Dergisi
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi