User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 17
 Downloands 1
 Audio Listening 1
ÇALIŞANLARIN CİNSİYET VE EĞİTİM DÜZEYİNİN PSİKOLOJİK SERMAYE ALGILARI ÜZERİNE ETKİLERİ
2017
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

Örgütlerin en değerli varlığı insandır. İnsan, bilgi, tecrübe, yetenek ve uzmanlığı ile süreçlerin planlayıcısı ve yürütücüsüdür. Çalışanların iş süreçlerinde kendilerini mutlu hissetmesi, işini sevmesi, örgütünü benimsemesi çok önemlidir. Psikolojik sermaye ile çalışan bireylerin işe yönelik niteliklerinin geliştirilmesi, iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Bireylerin umut, iyimserlik, öz yeterlilik ve psikolojik dayanıklılıkların geliştirilmesi ile örgütsel performans olumlu bir yönde etkilenecektir. Bir örgütte kadın ve erkek olarak farklı cinsiyet grubuna ait çalışanlar bulunmaktadır ve bu çalışanların eğitim düzeyleri birbirlerinden farklılık gösterebilmektedir. Bu çalışmada cinsiyetin ve eğitim düzeyinin çalışanların psikolojik sermaye algılarına etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın hedef kitlesini, Ankara’da bir kamu kurumunda çalışan 252 oluşturmuştur. Yargısal ve kolayda örnekleme teknikleri ile 101 çalışandan elde edilen veriler araştırmaya dâhil edilmiştir.  Veriler önceden hazırlanan likert ölçeği yöntemiyle anlık (cross-sectional) olarak toplanmıştır. Psikolojik sermaye ölçeğinin yapı geçerliliğini araştırmak amacıyla AMOS 22 programıyla birinci düzey çok faktörlü doğrulayıcı faktör analizi yapılmıştır. Ölçeğin güvenilirliğine tespitine yönelik olarak SPSS 22 programıyla cronbach alfa katsayıları hesaplanmıştır. Ölçeğin güvenilir olduğu görülmüştür. Elde edilen bulgular neticesinde cinsiyetin ve eğitim düzeyinin çalışanların psikolojik sermayesi algıları üzerinde etkisinin olmadığı görülmüştür.

Keywords:

null
2017
Author:  
0
2017
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.664
2023 Impact : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi