Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 36
 Görüntüleme 76
 İndirme 29
Türkiye’deki Suriyeli Akademisyen ve Eğitimcilerin Görüşlerine Göre Suriye’deki Çatışmaların Suriyelilerin Eğitim Sürecine Yansımaları
2013
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Conflicts starting in Syria in March 2011 have turned into a serious human tragedy. Syrians, who do not have any security of life, started refuging other countries. As a result, Turkey has opened its doors to Syrians. Among the most important problems caused by this situation is the education problem. Due to the prolonged crisis and the weakening hopes for solution, the education problem has become prominent. Considering other related problems likely to be experienced both by Turks and Syrians, it is necessary to produce immediate solutions. The aim of the study was to investigate the problems in the field of education in Syria and to examine the education of Syrians in Turkey and their educational demands from Turkey. For this aim, in the study, semi-structured interview and focus group interview, which are among qualitative research methods, were applied. The study group was formed with the snowball technique, and the semi-structured interviews and the focus group interviews were held with a total of 15 Syrian academicians and educators who were all experts in the field. For the analysis of the data, the descriptive analysis technique was used. The results revealed that owing to the tragic events in their countries, Syrians refuging to Turkey had important educational problems and certain expectations from Turkey. They have demands especially regarding education out of the camps for Syrians as well as regarding university education in Turkey. Also, it was found out that they had important expectations regarding Arabic Language Teaching in Turkey and structuring of future education in Syria.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi