Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 117
 İndirme 20
 Sesli Dinleme 1
Hugo Chavez’in Petrol Politikası ve ABD
2014
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Venezuela, önemli miktarda petrol kaynağına sahip olsa da bu kaynağı Hugo Chavez dönemine kadar etkili bir şekilde kullanamamıştır. Chavez ise Venezuela’nın gelirlerini arttırmak amacıyla dünyada birçok ülkenin aleyhine olacak bir karar almış ve petrol fiyatlarının arttırılması için çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca sosyalist bir düşünceye sahip olan Chavez, hemen yanı başındaki ABD ile ideolojik zıtlaşma ve çıkar çatışması yaşamıştı. Özellikle Venezuela ile Küba, Rusya, Çin, İran ve Suriye arasındaki yakın ilişki bu çatışmanınbüyük göstergesidir. Ülkesinde sosyalist politikalar izleyen Chavez, Latin Amerika ülkelerinin ABD’ye olan bağımlılığını azaltma hedefindedir. Chavez, petrolü Venezuela ekonomisinin lokomotifi olarak görmektedir. Bu sayede Venezuela da Latin Amerika’nın lokomotifi olabilecektir. Chavez’in ölümü, bu süreci kesintiye uğratmıştır. Yeni devlet başkanı Nicolás Maduro’nun ne yapacağı ileriki dönemlerde kesinleşecektir. Çalışmada petrolün, Hugo Chavez açısından nasıl bir stratejik önem taşıdığı ve izlediği politikalar için ne kadar hayati bir kaynak olduğu analiz edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi