Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 88
 İndirme 28
Gelir Seviyesi ile Sosyal Dışlanma İlişkisi Üzerine Bir Araştırma
2016
Dergi:  
Çalışma İlişkileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme süreci ve geniş kabul gören yeni liberal politikaların etkisiyle sosyo-ekonomik, demografik ve kültürel alanda meydana gelen değişimler eşitsizlik, güvencesizlik, adaletsizlik ve dışlanmışlık gibi birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Tüm bu sorunlarla birlikte toplumsal hayata tam olarak iştirak edememe, var olan üretim süreçlerine dâhil olamama olarak tanımlanan sosyal dışlanma sorunu ortaya çıkmıştır. Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin önemli bir sorunu olan sosyal dışlanma Türkiye’nin de öncelikli sorunlarındandır. Türkiye’deki sosyal dışlanma özellikle sosyo-ekonomik göstergeler açısından en sorunlu bölgelerden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde daha yoğun olarak yaşanmaktadır. Bu araştırma, gelir düzeyi ile sosyal dışlanma ilişkisini Mardin ili özelinde incelemeyi amaçlamıştır. Bu amaçla yapılan anket uygulamasının neticesinde gelir seviyesi ile sosyal dışlanma arasında ters yönlü bir ilişki olduğu (siyasal katılım alanı hariç) ve gelir seviyesi yükseldikçe tüm alt yaşam alanlarında sosyal dışlanmanın azaldığı görülmektedir. Fakat dışlanmanın sadece gelire bağlı olmadığı gelir dışı bazı toplumsal parametrelerin de bu süreci tetiklediğini tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Research On Relationship Between Income Level and Social Exclusion
2016
Yazar:  
Özet:

Globalization process and widely acclaimed neo-liberal policies have leaded changes in social, economic, demographic and cultural fields and so many problems such as inequality, insecurity, injustice and exclusion. All these problems have concluded in another great problem, named social exclusion that means not to participate in social life and in current production process fully. Seen as a major problem in both developed and developing countries, social exclusion is also a big problem for Turkey. Social exclusion in Turkey is quite obvious especially in its Southeast region. This paper aims to analysis the relationship between income level and social exclusion in Mardin province, a city located in the region. The data from the survey show that there is an inverse relationship (except political participation field) between income level and social exclusion and that as income increases social exclusion in all life areas decreases. Yet, the data shows also that the exclusion does not just depend on income but also on some other social parameters.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Çalışma İlişkileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 1.454
2023 Impact/Etki : 0.211
Çalışma İlişkileri Dergisi