Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 62
 İndirme 19
HZ. SÜLEYMAN KISSASININ KUR’AN-I KERİM VE KİTAB-I MUKADDES’TE BENZER YÖNLERİ VE TAHLİLİ
2015
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Holy Books which were sent in different ages and places as guides of the right path are similar in basic principles of faith, but different in point of forms of worship and human relationships. This indicates clearly that those books were both fed from the same source and includes divine solution to the different expectations of interlocutors. Those holy books that completing, confirming and correcting each other prepared facility for occurrence a wide knowledge pool in terms they contain similar issues. The Prophet Solomon’s Parable is one of the typical examples of this issue. This parable located in a detailed form in The Holy Scripture and in a summary form in Holy Quran. But Holy Quran has brought to the fore the principle of tawhid by means of correcting distorted sections in the previous books, returning to the original identity of them. Hereby the subsequently added superstitions which continue each other in this chain have been demonstrated. For this reason, we want to present and to analyze the similar aspects of Solomon’s Parable comparatively first in Quran and than in The Holy Scripture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi