Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 30
Analîzek Li Ser Guldana Hezîn Di Çarçoveya Şîretnameyên Kurdî De
2016
Dergi:  
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nesîhetname cureyeke edebî ye di edebiyata klasîk de. Ev cure ciyekî xwe yê girîng heye di nava edebiyata miletên misilman de. Nesîhetname him pexşankî him jî helbestkî hatine nivîsîn. Lêbelê di edebiyata klasîk de bêtir helbestkî bi pêşketiye. Di helbesta kurdî ya klasîk de jî gelek mînakên nesîhetnameyê hene lê ev bêtir di nava dîwan û dîwançeyan de tomarkirî ne. Tradîsyona nivîsîna nesîhetnemeyên kurdî bi Baba Tahirê Hemedanî destpê dike û heta roja me jî berdewam e. Di nava kaniya klasîka kurdî de berhemên seranser ji nesîhetan pêkhatî heta vê sedsalê bi qasî ku em dizanin tunene. Guldan yek ji van berhemên pendî ye ku bûye mijara vê lêkolînê. Ji ber ku ev cureya edebî di kurdî de pir kêm e, nirxa berhema Guldanê jî zêdetir dibe.Xebata me ji du beşan pêk tê. Beşa yekem di derbarê dîrokçeya pêvajoya nesîhetnameyan û geşepêdana nesîhetnameyê di edebiyata kurdî ya klasîk de ye. Beşa duyem jî, berhema Mela Husnî Hezîn a bi navê Guldanê di çarçoveya nesîhetnameyan de analîz dike.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 124
Atıf : 2.747
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Dergisi