Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 42
 İndirme 9
Mikrokredinin Yaygınlaştırılmasına Yönelik İslami Mikrofinans Ürünlerinin Geliştirilmesi
2017
Dergi:  
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)
Yazar:  
Özet:

Finansal erişimin arttırılmasına yönelik olarak yapılacakların başında,yaygın finansal kurumlar olan bankaların hitap ettikleri pazarın genişletilmesi düşünülebilir. Bunun yanında sosyal bir amaç da güderek toplumsal kalkınmayı sağlamak adına mikrokredi gibi mevcut fon kullandırma alternatiflerine göre daha küçük tutarlı finansal ürünlerin yaygınlaştırılması da toplumda finansal farkındalığı arttıracak ve finansal araçlara erişimi kolaylaştıracaktır. Konvansiyonel bankacılıktaki mikrokrediye benzer olarak katılım bankacılığı sektöründe mikromurabaha ürünün geliştirilmesi ve sisteme entegrasyonunun sağlanması ile hem mevcut mikro finans pazarı genişleyecek hem de bunun bir katılım bankası tarafından yapılması ile mikrokredinin erişemediği kesime de hitap edilecektir. Bu çalışmada, Türkiye Grameen Bankası Mikrokredi Programı’nın verilerine göre mevcut mikrokredi kullanımları değerlendirilmiş ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun işgücü ve gelir dağılımı verilerinden yararlanılarak mikromurabaha için hedef pazar belirlenmiştir. Mikromurabaha ürününün entegrasyonu ve bu uygulamanın verimlilik analizinin yapılması için Kuveyt Türk Katılım Bankası ile çalışılmıştır. İlgili bankanın verilerine dayanarak mikromurabaha sürecinin burada uygulanması halinde gerçekleşmesi beklenen bilanço, gelir tablosu ve kârlılık hesaplanmıştır. Yapılan hesaplamalar sonucu Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde uygulanan mikromurabaha ürününün bankanın kârlılığına olumlu etkilerinin olacağı belirlenmiştir. Bunun yanında mikromurabaha uygulaması ile mevcut mikrokredi pazarından daha büyük bir kitleye hitap edilebileceği ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)