Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 119
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 4
Hümayun’un Sürgün Hayatı
2017
Dergi:  
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)
Yazar:  
Özet:

Babürlü Devleti’nin kurucusu Babür’ün 1530 yılında ölümünün ardındanbüyük oğlu olan Hümayun tahta geçti. Hümayun, tahta çıkışı ile birlikte çevresindeki güçlü dış rakipler ve Timurlu mirzaların yarattığı iç huzursuzluklar ile uğraşmak zorunda kalmıştı. Hümayun’un bu süreç içerisinde degüçlü rakipleri, Afgan Şir Han ve kardeşi Kamran Mirza olmuştu. 1540 yılında Şir Han ile yapılan savaşta Hümayun, mağlup olmuş ve tahtını kaybetmişti. Tac ve tahtını kaybeden Hümayun, Kuzey Hindistan’da tutunmaya çalışmış, ancak başarılı olamamıştı. Ortaya çıkan bu durum üzerine Hümayun, İran’a giderek, Şah Tahmasb’a sığınmıştı. İran’da ortaya çıkan ittifak ile birlikte Hümayun, Kandahar ve Kabil’i ele geçirerek kardeşlerinin yarattığı tehlikeyi bertaraf etmeyi ve Hindistan’daki tahtını geri kazanmayı amaçlamıştı. Bu çalışmada Babürlü Devleti’nin ikinci hükümdarı olan Hümayun’un, Hindistan’daki tahtını kaybettikten sonra yaşadığı sürgün hayatı ve Babürlü Devleti’nin yeniden tesisi için verdiği mücadele incelenmeye çalışılacaktır. Makalemizde Babürlü saray tarihçileri tarafından kaleme alınan ana kaynaklara başvurularak, Hümayun dönemi ile ilgili araştırma eserler incelenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)