Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 132
 İndirme 35
GÖRÜNTÜ İŞLEME TABANLI İHA VE UYDU SİSTEMLERİ HİBRİT YAPAY ZEKÂ MODELİYLE KAÇAK YAPILARIN TESPİTİ
2017
Dergi:  
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde imara kapalı olan bölgelerde yasak olmasına rağmen yetkili personel ve denetim eksikliğinden dolayı kaçak konut inşasının mümkün ve yaygın olduğu görülmektedir. Bu durumun tespit edilmesi ve yetkili kişilere iletilmesi oldukça zordur ve yüksek maliyetlidir, buna ek olarak bir o kadar da süre kaybına yol açmaktadır. Bu çalışmada görüntü işleme, veri madenciliği, makine öğrenme ve yapay zeka teknikleri ile analiz edilmek üzere uydu görüntülerinde imara kapalı bölgelerden belirli alanlar alınıp tanımlandırılarak kendi aralarında sınıflandırılmıştır. Yapılan çalışmada amaçlanan, fotoğrafları görüntü tarama ve yapay zeka algoritmalarıyla analiz ederek kaçak bölgelere inşa edilmiş konutları tespit edilmesi ve bu şekilde tespit edilen bölgeyi, konumu ve zamanı sorumlu kişilere aktararak kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmektir. Ayrıca yapılan sınıflandırma sayesinde boş araziler, ekili araziler, orman alanları da tespit edilebilmektedir. Tespit edilen bu araziler ise daha verimli kullanılabilmek adına ilgili kişiler tarafından değerlendirilmesi için tespit edilen konumları hakkında bilgi verilebilir.   Yapılan bu çalışma sonucunda doğru sınıflandırma oranı oldukça yüksek çıkmış ve kaçak konutların tespiti adına başarılı bir sonuç elde edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi