Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 212
 İndirme 27
STANDARDİZASYONUN EKONOMİK ve SOSYO-EKONOMİK GETİRİLERİ
2013
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Standardizasyon mevcut ve olası problemler dikkate alınarak, belirli bir konuda ortak ve tekrar eden kullanımlar içinuygun düzeyde bir düzen gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli hükümlerin oluşturulması faaliyetidir. Standartlar, sağlık, güvenlik, çevre temel gereklerini gözetmek suretiyle sanayi, tüketiciler, kamu otoriteleri ve ilgili tüm tarafların işbirliği ile hazırlanan dokümanlardır. Standardizasyon, işletmelere ekonomik ve sosyo-ekonomik birçok getiri sunmaktadır. Standardizasyonun, ticari faaliyetlerin artması, pazar payının artırılması, maliyet ve zaman tasarrufu ve öngörülebilirlik gibi ekonomik getirileri yanında; istihdamın artırılması, ulusal ve uluslararası uyumun sağlanması, bilgi akışı, inovasyonun artırılması, stratejik ortaklıklar kurulması gibi sosyo-ekonomik getirileri de bulunmaktadır. Standardizasyon, KOBİ’lere de üretim koşullarını standartlara yansıtmak ve pazar koşullarını iyileştirmek gibi birçok avantaj sunmaktadır. Çalışmada; standardizasyon faaliyetleri ve bu faaliyetlerin genel çerçevesi tanımlanmakta ve standardizasyonun ekonomik ve sosyo-ekonomik getirileri incelenmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Verimlilik Dergisi
Verimlilik Dergisi