Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 97
 İndirme 34
ALTI SİGMA PROJELERİNİN BULANIK COPRAS YÖNTEMİYLE DEĞERLENDİRİLMESİ: BİR ÜRETİM İŞLETMESİ ÖRNEĞİ
2018
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üretim ve hizmet sektöründe geniş bir kullanım alanı olan altı sigma yöntemi, özellikle projeye dayalı süreç iyileştirmelere odaklanmaktadır. İşletmelerde belirlenen problemleri ortadan kaldırmayı amaçlayan altı sigma projeleri arasından, öncelikli olarak ele alınacak projenin seçimi çok kriterli bir karar verme problemidir. İşletmelerin karar organı olan üst kademe yöneticileri birçok kriteri dikkate alarak projeleri değerlendirmekte ve bu değerlendirmelere bağlı kalarak altı sigma projelerini seçmektedirler. Bu çalışmanın amacı, karar vericilerin seçim yapmakta zorlandıkları altı sigma projelerinin bulanıklaştırılmış çok kriterli karar verme tekniklerinden bulanık COPRAS (COmplex PRoportional ASsesment – Karmaşık Nisbi Değerlendirme) yöntemiyle değerlendirilmesi veiyi projenin seçilmesidir. Yöntem Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir üretim işletmesinde uygulanmıştır. İşletmedeki üst düzey yöneticilerin önerileri ile hataları minimize ederek işletmeye katkı sağlayabilecek 11 altı sigma projesinin değerlendirmeye alınması uygun bulunmuştur. Bu projelerin değerlendirilmesi için 15 kriter belirlenmiş, belirlenen bu kriterler bulanık AHP (Bulanık Analitik Hiyerarşi Prosesi) yöntemi ile ağırlıklandırılmış ve her bir altı sigma projesi bulanık COPRAS yöntemiyle değerlendirilerek,uygun altı sigma projesi seçilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of ALTI SIGMA projects by the BULANIK COPRAS method: an example of a production business
2018
Yazar:  
Özet:

The six sigma method, which has a wide range of use in the manufacturing and service sector, focuses especially on project-based process improvements. Among the six sigma projects aimed at eliminating the problems identified in, the choice of the project to be addressed primarily is a multi-critical decision-making problem. The senior managers, which are the decision-making body of, evaluate projects taking into account many criteria and, depending on these assessments, select six sigma projects. The objective of this study is to evaluate the six sigma projects that decision makers have difficulty choosing and to select the good project by the foolish method of COPRAS (Complex PRoportional Assessment) from the foolish multi-criteria decision-making techniques. The method is applied in a production enterprise that operates in the clear ASTIM Organized Industrial Area. It was appropriate to evaluate the 11 six sigma projects that could contribute to the business by minimizing the errors with the recommendations of senior managers in the company. For the evaluation of these projects, 15 criteria were determined, these criteria were determined with the method of foolish AHP (Bulanic Analytical Hierarchy Process) and each six sigma projects were evaluated with the method of foolish COPRAS, suitable six sigma projects were selected.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Verimlilik Dergisi
Verimlilik Dergisi