Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 399
 İndirme 69
TEDARİKÇİ SEÇİMİ PROBLEMİNİN ÇOK KRİTERLİ KARAR VERME YÖNTEMLERİYLE UZLAŞIK ÇÖZÜMÜ
2018
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tedarik zinciri yönetiminde, tedarikçi firmaların seçimi ve değerlendirilmesi, oldukça kritik öneme sahip bir problemdir. Bu çalışmada, Denizli’deki bir tekstil firması içiniyi tedarikçi seçimi amaçlanmıştır. Öncelikle literatür araştırması yapılmış, daha sonra işletme sahibi, satın alma uzmanı ve dokuma şefi görüşülüp kriterler belirlenmiştir. Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP)  yöntemi ile kriter ağırlıkları belirlenmiştir. Alternatifler arasındaniyi tedarikçi seçiminin yapılabilmesi için uygun çözüm sunan, anlaşılması kolay ve değişikliklere kolayca uyarlanabilen esnek yapıları nedeniyle AHP yöntemi, TOPSIS (Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution) yöntemi, VIKOR (Vise Kriterijumska Optimizacija I Kompromisno Resenje) yöntemi, Basit Toplamlı Ağırlıklandırma (SAW-Simple Additive Weighting) yöntemi, GİA (Gri İlişkisel Analiz) yöntemi, MOORA yöntemi, ELECTRE II (Elemination and Choice Translating Reality English) yöntemi ve M-TOPSIS (Modified Technique for Order Preference by Similarity to the Ideal Solution) çok kriterli karar verme yöntemleri kullanılmıştır. Yöntemlerin uygulaması sonucunda ulaşılan sıralamalar da Borda sayım metodu ve Copeland yöntemi ile uzlaştırılarak T1 tedarikçisininuygun alternatif olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi