Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 59
 İndirme 27
Distance Education as a Challenging Concept in Sociology
2000
Dergi:  
Turkish Online Journal of Distance Education
Yazar:  
Özet:

The contemporary period is often characterised by unpredictable changes realised in all dimensions of sphere of human social life. Besides individuals, also societies with its all-institutional structures are compelled to change in order to survive within the process of globalisation and post-modern trends. Thus globalisation and post-modernism as the key terms that underlie the dynamics of societal change and technology another of the accelerative force of change agent have defined the process of change as a whole. Education as also societal institution has been in this process of change. Strategies which aim to cope with accelerative change have became much important not only important for individuals but also institutions. Common demands of both institutions and individuals to meet the needs of change necessitate the search of new educational environment that solves the problem in access, equity, excellence and funding. And distance education with the means of new information and communicative educational technology has emerged as a leading strategy for meeting needs of change drived by concept of globalisation and postmodernism. In this article, it is critically aimed to examine sociological meaning of distance education as a challenging advantageous of new information and educational technology within the framework of societal implications of three main traditions- Postmodern, Marxian, Functionalist.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Online Journal of Distance Education
Turkish Online Journal of Distance Education