Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 217
 İndirme 48
Gelişen Ülkelerde Çevresel Bozulma, Gelir ve Enerji Tüketimi İlişkis
2017
Dergi:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde özellikle gelişen ülkelerde çevre kirliliği insan yaşamını tehdit etmektedir. Çevresel kalite ise insan refahınınönemli kaynaklarından birisidir. Bu nedenle çevresel bozulma, gelir düzeyi ve enerji tüketimi arasındaki ilişkiyi anlamanın önemi sürekli artmaktadır. Çalışmanın amacı gelişen ülkelerde karbondioksit emisyonu, ekonomik büyüme ve enerji tüketimi ilişkisinin doğasını araştırmaktır. Bu amaçla Çevresel Kuznets Eğrisi hipotezi, 10 gelişen ülke ve 1980-2010 dönemi için test edilmiştir. İstatistiki göstergeler Dünya Bankasının, dünya kalkınma göstergeleri veri tabanından bir araya getirilmiştir. Çevresel Kuznets Eğrisi hipotezinin testinde IPS birim kök, Pedroni eşbütünleşme ve FMOLS tahmin metotları kullanılmıştır. Elde edilen bulgular ilk olarak enerji tüketiminin karbondioksit emisyonu üzerinde pozitif işaretli ve anlamlı etkisi olduğuna işaret etmektedir. İkinci olarak bulgular çevresel bozulmanın Çevresel Kuznets Eğrisi hipotezinde öne sürüldüğü üzere ters U şeklinde bir patika izlediğini göstermektedir. Bu durum gelişen ülkeler için gelir düzeyinin büyümesi ile çevre kirliliğinin azalacağını öne süren politikaları onaylamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi