Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 127
 İndirme 56
Demokrat Parti (DP) Döneminde Türkiye'de Orman Politikaları (1950-1960)
2014
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tek Parti Yönetiminin 8 Şubat 1937 tarihinde çıkardığı 3116 sayılı Orman Kanunu başta olmak üzere çıkarılan ormanlarla ilgili diğer kanunlar Cumhuriyet Döneminde orman rejimine yaklaşımın ilk adımını atmışsa da bu kanunlar rasyonel anlamda halkın ihtiyacını temin etmede yetersiz kalmıştır. Bu nedenle, ormanlarla ilgili beklenen yasal düzenleme 31 Ağustos 1956 tarihinde kabul edilen 119 madde ve beş geçici maddeden oluşan 6831 sayılı Orman Kanunu’ olmuştur. Kanun, ormanların tarifi, taksimi, idare ve denetimi konularında geniş çaplı temel önlemler ortaya koyarak bu konuda meydana gelen boşluğu kapatmıştır.  DP yönetimi, parti programının 66-70 maddelerini ormancılık politikasına ayırmış, birinci, ikinci ve üçüncü hükümet programlarında da orman politikalarına geniş yer vermiştir. Türkiye’de ormancılığın inkişafını engelleyen birçok olumsuz etkene rağmen, DP yönetimi ormanların korunması ve geliştirilmesine yönelik çeşitli çabalara girmiştir. Öncelikle ormanların yangından korunması hedeflenmiş, ağaçlandırma ve orman yollarının inşaası çalışmalarına da önem verilerek ormanların inkişafı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, bu çalışmaların orman endüstrisi alanında da kendini göstermesini bu dönemde elde edilen orman ürünlerinin miktar artış rakamlarından anlıyoruz. Bu çalışmada DP’nin iktidarda kaldığı 1950 ile 1960 yılları arasında Türkiye’de uyguladığı orman politikaları ele alınmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi