Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 38
RUSYA’NIN SURİYE’DEKİ VARLIĞININ NEDENLERİ
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rusya, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e uzun süredir açıkça hem askeri hem de diplomatik destek vermesine rağmen askeri bir müdahaleden kaçınmıştı. Ancak Rusya Suriye’de DAEŞ ve rejim karşıtı gruplara yönelik hava operasyonlarını başlatmasıyla bu önemli adımı da atmıştır. Bir başka deyişle, Rusya’nın Suriye’de askeri müdahalesi başlamıştır. Rusya’nın askeri gücünü kullanarak bölgeye müdahale etmesi, Ortadoğu’da güç dengesi hesaplarının yeniden yapılması gerektiğine işaret etmektedir. Rusya’nın dominant bir aktör olarak stratejik önemi olan Suriye’de yerini alması hem diğer aktörlerin pozisyonlarının değişebileceği hem de Ortadoğu’da yeni gelişmelerin ortaya çıkabileceği beklentisini kuvvetlendirmektedir. Bu bağlamda, bu araştırma bölgedeki mevcut ve olası gelişmeleri daha geniş bir perspektiften değerlendirebilmek maksadıyla Rusya’nın Suriye’deki varlığının nedenlerini, Ortadoğu’da varlığı ile uluslararası sistemde güç dağılımının şekillenmesi ve bunun tarihsel nedenlerini açıklamayı hedeflemektedir. Ayrıca bu çalışmada, Rusya ve diğer aktörlerin ilişkileri “Neorealizm/Yeni Gerçekçilik” teorisi çerçevesinde ele alınacak ve analiz edilecektir. Bu konuda öncelikle teorinin .ncüsü Kenneth Waltz’dan yararlanılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi