Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 31
MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TMS-23 BORÇLANMA MALİYETLERİ STANDARDI’NA İLİŞKİN BİLGİ DÜZEYLERİNİN TESPİTİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde ülkelerin ekonomik boyutlarının genişlemesi ve özellikle dış ticaretteki engellerin kaldırılması gerek ulusal gerekse de uluslararası piyasalarda önemli ticari gelişmelerinin yaşanmasına neden olmaktadır. İşletmeler, piyasalarda meydana gelen bu gelişmeler sonucu sert bir rekabet ortamıyla karşı karşıya kalmaktadır. İşletmelerin bu sert rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri için, hem faaliyet alanlarıyla ilgili çeşitli yatırımlar yapmalı hem de bu yatırımlar sonucu katlandığı maliyetleri, doğru bir biçimde tespit edip, muhasebeleştirmelidir. Türkiye Muhasebe Standardı-23 (TMS-23), işletmenin katlandığı maliyetler içerisinde yer alan ve finansman giderleri olarak bilinen borçlanma maliyetleri ile ilgili muhasebe işlemlerinin düzenlenmesiyle ilgilidir. Bu çalışmanın hazırlanmasında iki temel amaç söz konusudur. Bu amaçlardan ilki, TMS-23 Borçlanma Maliyetleri Standardı ile ilgili genel bilgiler verilip, borçlanma maliyetlerinin muhasebeleştirme yöntemlerini ve bu yöntemlere ilişkin esasları açıklamaktır. Çalışmanın bir diğer amacı ise, muhasebe meslek mensuplarının TMS-23 standardına ilişkin bilgi düzeylerinin çeşitli demografik değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediğini tespit etmektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi