Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 26
“Western Centrism” as “Particularism” in Neo-realist Theory
2015
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

The field of International Relations which utterly became an academic discipline at the beginning of the 20th century has always been subjected to a matter of debate whether it has scientific and universal theoretical principles in explaining international politics. Neorealism that was first introduced in 1979 by Kenneth N. Waltz has been one of the most leading theories offering law making, positivist and universal accounts for the field of IR among all other theories. However, Neorealism is essentially challenged by one of the particularistic traits of social theory, in this study, that is Western-centrism. This article aims at scrutinizing the Western-centric grounds of Neorealism, through an analysis of ontological and epistemological levels of its making. The Western-centric background will be analyzed at three levels of arguments in Neorealist theory: anarchy and hierarchy; rationalism and empiricism; and normativism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi