Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 110
 İndirme 63
İTHALATTA MEKÂNSAL ETKİ: TÜRKİYE ÜZERİNE BİR MEKÂNSAL PANEL VERİ ANALİZİ
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’deki 26 İBBS Düzey2 bölgesinin birbirlerinin ithalat hacimleri üzerinde etkilerinin bulunup bulunmadığını araştırmaktır. Çalışmada 26 Düzey2 bölgesinin 2002-2015 dönemindeki çeyrek dilim verileri kullanılmıştır. Yöntem olarak Mekânsal Panel Veri Yöntemi kullanılırken, Mekânsal Ağırlık Matrisi Vezir Komşuluğu kuralına göre oluşturulmuştur. LM testi sonuçları Düzey2 bölgeleri arasında ihmal edilebilecek kadar küçük bir mekânsal bağımlılığın bulunduğunu göstermektedir. Hausman Testi sonuçlarına göre uygun model Sabit Etkiler Modeli, LM testi sonuçlarına göre uygun Mekânsal Ekonometrik Model ise Mekânsal Hata Modelidir. Sabit Etkili Panel Mekânsal Hata Modeli ile yapılan tahmin sonuçlarına göre, Düzey2 bölgeleri arasındaki mekânsal otokorelasyon katsayısı λ 0.025’dir. Düzey2 bölgelerinde ihracatın %1 artması ithalatı % 0.48, ithalatçı firma sayısının %1 artması % 0.25, teşvik belgeli yatırımlarım %1 artması ise % 0.050 artırmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi