Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 28
 İndirme 7
RASİM ÖZDENÖREN’İN ÖYKÜ ANLAYIŞI
2009
Dergi:  
İSTEM
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, öykü ve denemeleriyle 1970’lerden itibaren edebiyatımızda kendine önemli bir yer edinen Rasim Özdenören’in, kitaplarında, dergi ve gazetelerde dağınık halde bulunan “öykü” türüyle ilgili düşünceleri derlenmiş ve bu düşünceler belli başlıklar altında tasnif edilmiştir. Yazarın öyküye getirdiği tanım, dilimizde söz konusu türün adlandırılmasıyla ilgili tartışmalara yaklaşımı, bu türe yüklediği derin anlam, genelde yazıyla özelde öyküyle hedefledikleri, öykünün ve bir anlamda kendi öyküsünün yöneldiği konular, türün boyutları, yoğunluğu, iç mantığı, diğer edebi türlerle ilişkisi, yazara göre değişen dünyada, gelişen teknoloji karşısında öykücünün takınması gereken tavırlar, edebiyatı diğer sanatlara karşı özgün kılan özelliği… gibi meseleler üzerinde durulmuştur. Anlaşılacağı gibi, Özdenören’in “öykü anlayışı”, yazdığı öyküleri üzerinden değil, bu türle ilgili düşüncelerinden hareket edilerek tespit edilmeye çalışılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler