Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 91
 İndirme 26
Aile içi şiddet ve koruma mekanizmaları: Antalya örneği
2016
Dergi:  
International Journal of Social Sciences and Education Research
Yazar:  
Özet:

Aile içi şiddet ülkemizinbüyük sorunları arasında yer almaktadır. Ülke geneline paralel olarak, Antalya’da aile içi şiddet vakaları oldukça yoğun bir şekilde seyretmektedir. Bu yoğunluğun incelenmesi amacıyla Antalya adliyesinde bu konudaki başvuruların ve 8 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamındaki başvuruların sayısal değerleri tespit edilmiştir. Yine Antalya adliyesinde aile içi şiddete ilişkin çalışan Savcılık, Mahkeme ve Aile Mahkemelerine yer verilmiştir. Bununla birlikte başta Antalya Barosu olmak üzere ildeki diğer aile içi şiddet ile mücadele ve koruma mekanizmaları ele alınmıştır. Antalya Barosu bünyesinde bulunan Kadın Hakları Kurulu ve Çocuk Hakları Kurulu çalışmalarına yer verilmiştir. Bu çalışmada aile içi şiddete ilişkin hem kadın hem de çocuk açısından mücadele ve koruma mekanizmalarına yer verilmiştir. Çalışmanın amacı Antalya’da aile içi şiddete ilişkin sayısal verilerin tespiti ile bu konuda yapılacak çalışmalara ışık tutmaktır. Çalışmanın yöntemi Antalya Adliyesi’ndeki sayısal veriler alınarak bu verilerin yorumlanması şeklinde olmuştur. Yine Antalya Barosu ile görüşme yapılarak bu konudaki mücadele yöntemleri araştırılmıştır. Mücadele ve koruma mekanizmaları olarak bu konuda çalışan dernek ve Bakanlık kuruluşlarına da yer verilmiştir. Özellikle yeni kurulan merkezler olarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) hakkında bilgi verilmiştir. Yine Antalya’nın pilot il olarak belirlenmesi ile kurulan Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM ) bu çalışmada yer almıştır. Bu merkezler cinsel istismara uğrayan çocuğa inceleme ve tedavi aşamasında gerek görülen sağlık, eğitim, kolluk kuvvetleri, hukuk ve adalet sistemi gibi kamu kuruluşlarının işbirliği içinde hizmet sağlaması amacıyla kurulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Social Sciences and Education Research
International Journal of Social Sciences and Education Research