Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 18
TÜRKIYE’DEKI MEVDUAT BANKALARINDA SERMAYE YAPISI – KARLILIK ILIŞKISI: 2002 – 2014 YILLARI ARASI PANEL VERI UYGULAMA
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye’deki mevduat bankalarının 2002 – 2014 yıllarına ait yıllık bilanço ve gelir tablosu verileri kullanılarak; sermaye yapılarının net faiz gelirleri üzerindeki etkisinin panel veri analizi yöntemi ile incelenmesidir. Çalışmada, net faiz gelirleri/ toplam aktifler oranı bağımlı değişkenin; tasarruf mevduatı/toplam aktifler, toplam alınan krediler/toplam aktifler, toplam öz kaynaklar/toplam aktifler, ölçek büyüklüğü ve kriz dummy bağımsız değişkenlerinden ne şekilde etkilendikleri analiz edilmiştir. Analiz sonuçlara göre, mevduat bankalarının özkaynaklar/toplam aktifler oranının yüksekliği net faiz gelirlerini büyük .l.üde olumlu olarak etkilediği görülmüştür. Ayrıca bankaların net faiz gelirleri kriz dönemlerinde olumlu etkilenmiştir. Mevduat ve alınan kredilerin net faiz gelirleri üzerindeki etkileri anlamsız çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi