Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 20
İş Yaşamında Travmalar: Cinsel Taciz Ve Duygusal Zorbalık/Taciz (Mobbing)
2005
Dergi:  
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources
Yazar:  
Özet:

Abstract This article points out to aggression, violence, sexual harrassment, and mobbing, that employee encounter with at the workplace. The given article consists of the reasons, consequences, the emergence and development processes, and the prevelance of sexual harrassment and mobbing at the workplace. The main aim of this study is the review of the previous research on workplace trauma and the guidance for further research. Furthermore, the article aims to give some suggestions for how employee cope with workplace trauma individually and institutionally. Keywords: Workplace Trauma, Sexual Harassment in the Workplace, Aggression, Emotional Abuse, Bullying at Work, Mobbing.  Özet Bu makalede, çalışanların iş yaşamlarında karşılaştıkları saldırganlık, şiddet, cinsel taciz ve duygusal zorbalığa dikkat çekilmiştir. Makale çerçevesinde, iş yerinde yaşanan cinsel taciz ve duygusal zorbalığın nedenlerine, sonuçlarına, ortaya çıkış sürecine-gelişimine ve yaygınlıklarına yer verilmiştir. Makalenin temel amacı, iş yaşamında yaşanan travmalarla ilgili olarak yapılan araştırmaların gözden geçirilmesi ve bundan sonra yapılacak araştırmalara ışık tutabilmektir. Bununla birlikte, bireylerin, iş yerindeki travmalarla başa çıkabilmek için ne tür bireysel ve örgütsel faaliyetlerde bulunabileceklerine dair de öneriler getirilmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2005
Yazar:  
0
2005
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 3.631
2023 Impact/Etki : 0.167
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources